Workshops NL

Workshops in Nederland!

De ACT! workshops worden al vele jaren gegeven in het buitenland. ACT! is te vinden in het verre Oosten zoals Maleisië, het Midden Oosten in de omgeving van Dubai, Israel, Europese landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland tot in de diverse staten van Amerika en Canada. Reizen doe ik met veel plezier. Ik ontmoet prachtige mensen, zie enorm veel diversiteit in het trainen van dieren en mag les geven in verschillende talen en culturen. Maar nu in 2023 is ACT! ook in Nederland actief! 

ACT! WORKSHOPS ZIJN CREATIEF, UITDAGEND EN MOTIVEREND

In de ACT! workshops gaat de aandacht uit naar beide kanten van de lijn. Het draait namelijk niet alleen om de hond. Juist de mens aan de andere kant van de lijn heeft veel aandacht nodig. Honden kunnen helaas niet praten en zijn dus volledig afhankelijk van lichaamstaal. Als wij elkaar beter begrijpen, kunnen wij met meer plezier efficienter en effectiever trainen. Naast communicatie speelt ook energie en wijze van belonen een grote rol. 

In de ACT workshops leer je alles over het trainen van dieren. Hoe denken en bewegen dieren? Je leert alles over leermethodieken, zooals wat is klassiek en operant conditioneren? En nog belangrijker, hoe pas je dit toe? Uniek in de ACT workshops is dat wij uitgebreid aandacht besteden aan jouw rol in dit trainingsproces. Hoe zit jij in je vel? Hoe bepalend is jouw energie? Wat kan je doen en wat moet je niet doen als het gaat om het veranderen van gedrag? Hoe motiveer je andere trainers en hoe ga je om met weerstand van cursisten? En natuurlijk, hoe schrijf jezelf een trainingsprotocol? Hoe verzamel je data en haal je het beste uit je dier, je cursist en jezelf?!

Workshops speciaal voor jou!

ACT! Masterclass

Een 2-daagse workshop waarbij we inzoomen op jou als trainer en/of instructeur! Want als dierentrainer is het niet altijd eenvoudig om je eigen pad te kunnen c.q durven kiezen. Zoveel meningen, verschillende methodieken, aannames en overtuigingen. Maar wat is nu het beste voor jouw hond, voor je club, jouw beveiligings- of K9 detectie bedrijf? Hoe kan je nog beter omgaan met je collega’s en je klanten? De ACT! Masterclass focust zich op jou als mens in de rol van trainer, instructeur of enthousiaste fanatieke hondenliefhebber.

ACT! Detectie workshop

!Keuze uit 1-2 of 3-daagse detectie workshops. In deze workshops werken we actief met honden en mensen. Hier leer je om je eigen trainingsprogramma samen te stellen. Je leert hoe je data kunt verzamelen. Je leert je hond of je cursist te motiveren. We leveren hier maatwerk voor jou en je hond  en gaan geen probleem uit de weg. Middels diverse zoek scenarios dagen we je uit om uit je comfortzone te stappen. Want juist daar buiten leer je nieuwe skills! Deze workshops zijn perfecte team- en confidence builders! 

ACT! Platform workshop

Een 1-daagse workshop waarin je wordt opgeleid als cato board instructeur. Platform training is de manier om uw hond spelenderwijs en positief versterkend basis gedragingen zoals ZIT, AF, BLIJF en HIER aan te leren. Deze vorm van training vormt een essentieel onderdeel in de training van zeezoogdieren, dierentuinen, vogels en andere diersoorten. Deze ‘stationaries’ bieden uw hond kalmte, informatie wat te gaan doen en duidelijke criteria. Een ideale communicatie vorm van waaruit de basis wordt aangeleerd c.q. een nieuwe oefening start.

ACT! ORT workshop

De Odor Recognition Test is een wereldwijde geacrediteerde en wetenschappelijk onderbouwde test voor zowel de detectiehond als de geleider. De combinatie laat in deze ORT zien wat zij waard zijn en op welk niveau zij acteren. Na een uitgebreide wereldwijde studie van de diverse ORT testen in gebruik bij Douane, Defensie, Politie, Homeland Security, ATF en vele andere overheidsdiensten is de ACT ORT de meeste complete in zijn soort. Test uzelf en uw hond. En leer de details  van deze zeer objectieve en betrouwbare ORT welke geheel dubbel blind uitgevoerd. 

STEL JE EIGEN WORKSHOP SAMEN

Kies zelf het onderwerp voor je cursisten

Als geen ander weet jij welke onderwerpen de cursisten binnen jouw club interessant vinden. Je weet waar jouw trainingsomgeving behoefte aan heeft. Of wat je medewerkers binnen jouw bedrijf nodig hebben om hun werk nog beter te kunnen doen. Dus je kunt nu jouw workshop zelf samenstellen! Hier vindt je een groot aantal interessante onderwerpen. Uiteraard ben ik zeer flexibel en sta open voor elke aanvulling van het programma.

Met informatie over dierentraining in het algemeen, met specifieke uitleg over verschillende methodieken en wetenschap, de focus op detectie training. Veel aandacht voor en informatie over het coachen van mensen want juist daar staat de instructeur voor aan de lat! Hoe ga je om met lastige cursisten? Bestaan er überhaupt lastige cursisten? Waarna wij verder gaan met het proces van trainen. Hoe schrijf je je protocollen, hoe verzamel je data? En hoe breng je plezier en motivatie in je training, naar je cursisten en naar je honden? Wat zijn de nieuwste technieken? Hoe zien de modernste scent wheels en geur imprint devices eruit? Deze workshops bouwen aan vertrouwen binnen jouw team en bij de individuele geleider en trainer. De workshops worden beschreven als creatief, inspirerend en uitdagend. Op ieders niveau worden er nieuwe skills geleerd, mensen en dieren worden uitgedaagd om een stapje verder te gaan. En dit alles vindt plaats binnen een ‘veilige omgeving’. Met respect, aandacht en waardering voor een ieder!
 • Moeder natuur & dieren training
 • Geschiedenis van dieren training
 • Moderne dieren training en innovaties 
 • Trainen van mensen 
 • Trainen van dieren 
 • Detectie training
 • De ACT! Odor Recognition Test
 • Training en consequenties
 • Splitters and Lumpers
 • Protocol Training
 • Data verzamelen en analyseren
 • Search and Rescue training
 • Selecteren van trainers en geleiders
 • Dirigeren met behulp van lasers en radio halsband
 • Omgaan met moeilijke cursisten 

ACTUELE AGENDA 2023

De ACT CATO - Platform cursus

Platform training is de manier om je hond spelenderwijs en positief versterkend basis gedragingen zoals ZIT, AF, BLIJF en HIER aan te leren. Deze vorm van training vormt een essentieel onderdeel in de training van zeezoogdieren, dierentuinen, vogels en andere diersoorten. Deze ‘stationaries’ bieden uw hond kalmte, informatie wat te gaan doen en duidelijke criteria. Een ideale communicatie vorm van waaruit de basis wordt aangeleerd c.q. een nieuwe oefening start. Daarbij is deze platform training bij uitstek geschikt om trainers en geleiders nieuwe skills te leren inzake timing, wijze van belonen, observeren van gedrag en lichaamstaal.
Nu bij ACT! een speciaal op maat geschreven opleiding waarbij u alles leert over platform training. Niet alleen in theorie, maar zeker ook in de praktijk. Vanaf augustus op zaterdagen en zondagen kunt u zich inschrijven. De dag bestaat uit theorie, leerprincipes zoals klassiek en operant conditioneren, Clever Hans, Premack en nog veel meer. Kiezen van de juiste beloningen, wijze van belonen. Communicatie middels bridge signalen. Positionering en lichaamstaal. Werken met protocollen en het verzamelen van data. En een heerlijke lunch op een unieke lokatie. En uiteraard veel oefeningen met je eigen hond en de platformen. Uit eigen ervaring werken wij deze dag met de perfecte CATO boards. Deze worden door ACT! speciaal uit USA naar Europe geïmporteerd en zijn in bijna alle kleuren op voorraad. Schrijf je nu in en krijg 25% korting op aanschaf van je eigen CATO board.

De ACT! Odor Recognition Test - 23 April 2023 te Elburg

De Odor Recognition Test is een wereldwijde geacrediteerde en wetenschappelijk onderbouwde test voor zowel de detectiehond als de geleider. De combinatie laat in deze ORT zien wat zij waard zijn en op welk niveau zij acteren. Na een uitgebreide wereldwijde studie van de diverse ORT testen in gebruik bij Douane, Defensie, Politie, Homeland Security, ATF en vele andere overheidsdiensten is de ACT ORT de meeste complete in zijn soort. Test jezelf en je hond. En leer de details  van deze zeer objectieve en betrouwbare ORT welke geheel dubbel blind uitgevoerd. 

Iedere target geur wordt middels in een line-up of scent wheel setting getest. In een serie afleidingsgeuren wordt de hond gevraagd de targetgeur te identificeren. Per geur vinden er zes trials (proeven) plaats. Een van deze trials is blanco (geen target geur aanwezig). De testen worden dubbel blind uitgevoerd wat wil zeggen dat zowel de hond als geleider geen informatie kunnen opvangen van hun omgeving of eventueel aanwezige personen. Middels een objectief scoringsysteem wordt de gehele ORT beoordeelt en krijgt de combinatie de uitslag na de ORT direct te horen. Het beoefenen van de ORT bouwt vertrouwen tussen geleider en hond. 

Uiteindelijk is geen test, examen, wedstrijd of operationele opdracht te gek. De ORT training leert jou en je hond omgaan met verleidingen, minimale hoeveelheden target geur en mixen. De enige manier om jezelf en je hond te testen of je klaar bent voor de volgende stap in training, wedstrijd, examen of operatie is het uitvoeren van deze wetenschappelijk onderbouwde ORT! In de ACT! webshop kan je alle benodigde ORT materialen vinden.

De ACT! Masterclass K9 training & coaching - 8 en 9 april 2023 te Elburg

Al vele jaren geef ik internationale workshops over de gehele wereld. Het is tijd voor iets totaal nieuws en dat vindt plaats in Nederland! In 2022 start ik met supergave kleine persoonlijk gerichte dieren training workshops geheel in het Nederlands. Binnen deze workshops is ruimte voor maximaal 10 personen. Op deze manier kunnen wij snel met elkaar een veilige omgeving creëren waarin iedereen zich op haar of zijn gemak zal voelen. Gedurende twee dagen richt ik mij op jouw persoonlijke ontwikkeling om samen met jou de verdieping te zoeken in het trainen van honden en coachen van geleiders. De workshops worden gegeven in het prachtige historische stadje Elburg, in de weekenden van zaterdag t/m zondag. Interesse? Schrijf je in op de wachtlijst via het contact formulier. 

Workshop werken met een scent wheel - 21 mei 2023 te Elburg

Detectiehonden zijn geweldige dieren met ongelooflijke neuzen die worden gebruikt om verschillende geuren te detecteren, van drugs en explosieven tot kanker en bedwantsen. Maar hoe bedenken ze de beste tactiek om de target geur te vinden? En hoe motiveren we ze? De kern van dit alles is het scent wheel, een uitvinding binnen de detectie honden wereld. Met het scent wheel kan de hond verschillende geuren ontdekken en leren om alleen de target geur te melden. Het scent wheel helpt de hond te begrijpen wat de target geur is, en het moedigt hen ook aan om hun eigen tactieken te gebruiken om het te vinden. Sommige honden beginnen bijvoorbeeld aan het begin van het scent wheel en bewegen in cirkels, terwijl andere stilstaan terwijl de targets ronddraaien. Door dit proces van vallen en opstaan leert de hond welke strategieën voor hem het beste werken. Ook motiveert het scent wheel de hond. Elke keer dat de hond met succes de doelgeur identificeert, klinkt er een marker signaal waarna de beloning volgt. Dit versterkt het gedrag en moedigt de hond aan om nieuwe tactieken te verkennen en te leren. Kortom, het scent wheel is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor detectie honden. Het stelt de hond niet alleen in staat om zijn eigen tactieken te leren om de target geur te vinden, maar het motiveert hem ook om zijn vaardigheden te blijven ontdekken en aan te scherpen. Tijdens deze workshop leert alle details inzake het trainen met scent wheels. En uiteraard kunt u samen met uw hond verschillende scent wheels uit proberen. Heeft u interesse in de unieke RVS opvouwbare ACT! scent wheels? Of de online geurwielcursussen in drie talen? Kijk op www.simonprins.com

Prive training - maatwerk - op aanvraag

Nieuw in 2023 is het persoonlijke maatwerk programma. Nu kan je bij ACT! terecht voor specifieke hulp, of beter gezegd maatwerk voor jou en je hond. Wij starten met een uitgebreid intake gesprek van anderhalf uur. Daarin gaan we samen op zoek naar antwoorden op de vragen die je hebt. Samen bekijken en testen we je hond. Waarna wij een specifiek maatwerk programma ontwerpen voor jou en je hond zodat jullie samen naar het volgende niveau te groeien. 

Daarbij hebben wij de beschikking over de modernste imprint devices daar waar het gaat om detectie en geurherkenning, feeder systemen, scent wheels, targets en andere innovatieve trainingsdevices. Voor de uitgebreide speurprogramma’s maken wij gebruik van de prachtige bossen op de Veluwe. Jouw probleem, lossen wij op. Jouw volgende niveau, helpen wij bereiken. Voor meer informatie, geheel vrijblijvend, klik op de link onder de foto en vul het contact formulier in. Antwoord binnen 24 uur!

Scroll to Top